> nieuws

Nieuws

 
29 november 2022

Omgekeerde Adventskalender

Ook dit jaar willen we tijdens de periode van advent producten inzamelen voor de Voedselbank Arnhem. Waarom? Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank steeg dit jaar snel. Alleen al in het gebied van de Voedselbank Arnhem is in 2022 het aantal gezinnen toegenomen van 1100 tot ruim 1400 op dit moment. Aan het einde van het jaar zullen dit naar verwachting ca 1600 gezinnen zijn. Een forse stijging en een die zich wellicht ook in 2023 zal voortzetten. Daarbij komt een forse daling van het aanbod van producten aan de Voedselbank. Onze hulp is dus echt van harte welkom!

Hoe doen we dat inzamelen dan?
Dit jaar hebben we een omgekeerde adventskalender voor u gemaakt. U vindt de adventskalender in dit GemeenteNieuws en u heeft (of zal) deze ook ontvangen via de post om op te hangen in huis. Thuis verzamelt u de producten. Deze kunt u tot en met eerste kerstdag meenemen naar de dienst. Na de kerstdagen zullen alle producten naar de
Voedselbank worden gebracht. De adventskalender is samengesteld aan de hand van de ideale boodschappenlijst van de Voedselbank zelf. Het is dus ook een bewuste keuze dat er - daar waar kan - gekozen is voor blik en plastic en niet voor glazen potten en flessen. 

Alvast vooruitkijkend...
Tijdens de 40dagen tijd zullen we opnieuw in actie komen voor de Voedselbank. De voedselbank ziet namelijk in het voorjaar een flinke daling (dus bovenop de daling die ze sowieso al zien) in de aanbod van producten voor de Voedselbank. De collecte zal dan sowieso voor de Voedselbank zijn, maar mogelijk kunnen dan ook wederom een inzameling van producten organiseren. Voor nu wensen we u natuurlijk een prachtige adventstijd en een vrolijk kerstfeest toe.

Warme groet,

de kerkenraad en de predikant


Terug
 
Meer informatie   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Arnhem
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2023 Doopsgezind.nl