> agenda

Agenda

 
27 februari 2022, 17:00 uur

Bidden voor OekraÔne

Waalse kerk, Gasthuisstraat 1

We zijn geschokt en verbijsterd over de brute inval van Rusland in Oekraïne. 
Landelijk is er contact met Doopsgezinden in Oekraïne en Rusland. U kunt hier lezen wat zij schrijven: brieven uit Oekraïne.

Wat we kunnen doen is samen bidden en als u een financiële bijdrage wil doen, kunt u uw donatie overmaken naar WereldWerk op NL27 TRIO 0786 8803 33 o.v.v. 'hulp Oekraïne'.

Tijdens de volgende dienst 6 maart zullen we een extra collecte houden voor Oekraïne. Daarnaast zijn er deze week verschillende diensten in de Waalse kerk waar iedereen welkom is om te komen bidden voor vrede.

Laten we Oekraïne, hun burgers, hun kerken en hun leden in onze gebeden gedenken.

Om aan de oproep om te bidden voor Oekraïne gehoor te kunnen geven, hebt u de volgende mogelijkheden:

Mocht u vandaag (zondag 27 feburari) nog naar de Waalse kerk willen gaan om te bidden, dan kan dat, want om 17.00 uur is er een dienst van de Walen, waarbij u van harte welkom bent.

Aanstaande woensdag 2 maart, is er ook een viering van de Jansbeek ekklesia waarbij u van harte welkom bent. Predikant Aly Meijer zal ook aanwezig zijn, vanaf 18.00 uur tot 21.00 uur mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek. De dienst zelf begint om 19.00 uur. Hieronder de beschrijving.

Viering bij de start van de 40dagentijd
Woensdag 2 maart, 19.00-20.00 uur
Op deze (as)woensdag willen we met elkaar en met God een begin maken om, als voorbereiding op Pasen, een tijd lang meer ingekeerd, helderder, met meer zelfkennis, met meer liefde te leven. In een viering, waarin bezinning, ritueel en gebed een plaats hebben. Met medewerking van Octo Voces olv Erlo van Druten.

Daarnaast is er iedere vrijdag het Coventry Vredesgebed van 12.30-12.40 uur. Opgave niet nodig.
Elke vrijdag rond het middaguur wordt in de Waalse Kerk oecumenisch voor vrede en verzoening gebeden. Dit zgn. Coventry Vredesgebed wordt op hetzelfde uur, op ruim 200 plaatsen over de hele wereld gehouden. Allemaal plaatsen, die ooit leden onder oorlogsgeweld.


Terug
 
Meer informatie   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Arnhem
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2023 Doopsgezind.nl