> agenda

Agenda

13 juni 2021, 16:00 uur

Zielenuur: Het ritme van de completen

Waalse Kerk, Gasthuisstraat 1, Arnhem

Wat maakt een dag compleet, wat maakt een mens compleet? Het kan geen kwaad om daar even bij stil te staan alvorens je ’s-avonds de slaap probeert te vatten. In de kloosters – en de Waalse kerk is tenslotte een kloosterkapel – hebben ze daar veel ervaring mee. Tien minuten is genoeg om de overgang van de dagelijkse kakafonie (al is het maar in eigen geest) naar de nachtelijke stilte te maken. Tenminste, als je als kloosterling al eerder op de dag zeven keer (of sinds Vaticanum II vijf keer) de tijd hebt genomen om op adem te komen.

Wij nemen er deze middag iets meer tijd voor. Voor, zij het vroege, completen. Teksten ( Waarbij ook een paar Latijnse woorden zullen vallen) en gebed.

En muziek. We kunnen niet samen zingen, maar momenteel staan er maar liefst drie orgels in de kerk die allemaal door windkracht aangedreven worden en we kunnen bij hun uitademing aansluiten. Martin Kas zal de drie orgels, die ieder een eigen karakter hebben bespelen. Composities van Franse en Nederlandse componisten – want Frans en Nederlands zijn de talen die we in de Waalse kerk spreken.  En psalm 91, die ons vertelt, dat we geborgen zijn in God, en iedere avond in alle kloosters over de gehele wereld klinkt, wordt door cantoren uitgezongen.

Wilt u komen? Dan graag aanmelden via c.follender@eusebiusparochie.nl


Terug
 
Meer informatie   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Arnhem
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl